Bienvenue sur mon site !

Välkommen till min sajt! 

Je suis Florence - jag är Florence en världsmedborgare

Jag är fransyska genom mina föräldrar, svenska genom min man, spanjorska och guatemalanska i hjärtat. Jag är nog vad man skulle kunna kalla en världsmedborgare.

Efter att ha tillbringat min barndom i en liten by i sydvästra Frankrike, och med en Master i spanska i bagaget, reste jag runt i världen för att upptäcka livet. Det var då min undervisningskarriär startade. I flera år undervisade jag i franska på Alliance française eller på universitet i Spanien, Sverige, Ryssland, Ecuador, Kina, Guatemala och Frankrike.

2004 tog jag en paus och snart föddes mitt första barn, tätt följt av två till. Under dessa år började det klia i fingrarna, själen var full av idéer, och jag kände att det bästa var att skriva ner allting. Och det gjorde jag. Mellan 2005 och 2010 deltog jag i ett antal internet-baserade skrivarkurser (Aleph-Écriture, Paris).

Starten av Les Ateliers de Florence

Efter dessa år utbildade jag mig till språkkonsult i franska år 2010 (CNED) och till skrivarkursledare år 2011 (Aleph-Écriture), och år 2012 startade jag Les Ateliers de Florence. 2018 skaffade jag mig en utbildning vid den franska handelskammaren för att undervisa i franska med specifika mål (DDIFOS), och jag har samarbetat med Institut français såväl i Sverige som i Ryssland (Moskva) samt med den franska handelskammaren i Paris.

Stärkt av min utbildning och yrkeserfarenhet vill jag nu stödja dem som vill upptäcka det franska språket och kulturen.

Var finns Les Ateliers de Florence?

I Stockholm. Och i Vienna, i Rom, i San Francisco… Det befinner sig var du vill – allt sker via internet.


« Ce n’est pas parce que les choses sont difficiles que nous n’osons pas les faire, c’est parce que nous n’osons pas les faire qu’elles sont difficiles. »

Sénèque